Анулиране
14 дни срок за връщане на всички резервни части
14 days

Имате правото да върнете вашите Авточасти в рамките на 14 дни след получаването им

Още

Плащане

Следните методи на плащане се приемат в нашия части за коли онлайн магазин

 • Купете резервни авточасти и платете с кредитни карти – MasterCard, Visa, American Express
 • Paypal позволява бързо пазаруване от части за коли – PayPal

Още

Доставка

След като направите поръчката си в нашия части за коли магазин, можете да си изберете куриер:

DHL, GLS & UPS доставят вашата поръчка на резервни части удобно до вашия магазин или работилница
Безплатна доставка при поръчка над 370 лв.

Още

България
 • euautoteile.de в Германия Deutschland
 • euautoteile.at в Австрия Österreich
 • euautoteile.ch в Швейцария Schweiz
 • euautopieces.fr във Франция France
 • euautopezzi.it в Италия Italia
 • euautorecambios.es в Испания España
 • euautoczesci.pl в Полша Polska
 • euautopiese.ro в Румъния România
 • euautoonderdelen.nl в Холандия Nederland
 • euantallaktika.gr в Гърция Ελλάδα
 • euautopecas.pt в Португалия Portugal
 • euautoonderdelen.be в Белгия België
 • euautodily.cz в Чехия Česká republika
 • eualkatresz.hu в Унгария Magyarország
 • eurobildelar.se в Швеция Sverige
 • euautodele.dk в Дания Danmark
 • euvaraosat.fi във Финландия Suomi
 • euspares.co.uk в Великобритания United Kingdom
 • euavtodeli.si в Словения Slovenija
 • euroautodiely.sk в Словакия Slovensko
 • euautoosad.ee в Естония Eesti
 • euautodalys.lt в Литва Lietuva
 • euautodalas.lv в Латвия Latvija
 • euautodeler.co.no в Норвегия Norge
0,00 лв. #
Регистрация
Вход

Въведете Вашите E-Mail адрес и парола

Забравена парола?

Нямате регистрация на EUavtochasti.bg? Регистрация се сега, това ще ви отнеме по-малко от 1,5 минута

0,00 лв. #
EUavtochasti.bg - Обслужване на клиенти
Повече от 1 000 000 авточасти повече от авточасти
×
×

Общи правила и условия

Потребител е всяко физическо лице, сключващо сделка с цел, която в повечето случаи не се отнася нито до търговската му дейност, нито до самостоятелна професионална дейност.


Следните общи правила и условия се разпространяват върху всички покупки, осъществявани от Интернет магазина www.euavtochasti.bg. При натискане на бутон „Купи“ (задължителна поръчка) се изпълняват следните условия за продажба, доставка и плащане и условията на компания Wemax Group GmbH & Co.KG („ние“) и се прилагат следните договорни отношения между нас и потребителя („вие“).

1. Осъществяване на поръчка

Представените в интернет магазина продукти не представляват юридически задължителна оферта, а свободен онлайн каталог. С натискането на бутона «купи сега» Вие формирате поръчка за съдържащите се в количката стоки. Потвърждението на получаването на вашата поръчка се осъществява веднага след изпращането на поръчката и не представлява акцепт (приемане) на договора за покупко-продажба. За приемане на Вашата поръчка от нашата компания се счита изпратеното до Вас потвърждение по електронната поща или непосредствено доставката на поръчаните стоки в рамките на два или повече дни. Вашите поръчки ще бъдат съхранени при нас след сключването на договора. В случай, че изгубите документите за Вашата поръчка, моля, свържете се с нас по електронната поща или по телефона и ние ще Ви изпратим копие с данните за Вашата поръчка.

2. Анулиране на поръчка

Съгласно § 13 ГПК потребителите имат законно право да се откажат от закупена онлайн стока в съответствие със следните указания:

Потребителско право на отказ

Имате право да анулирате този договор в срок от четиринайсет дни, без да посочвате основанията си за това.

Четиринайсетдневният срок за отказ започва да тече от датата, на която Вие или посочено от Вас трето лице, което не е транспортьора, сте/е влязъл във владение на последната стока.

За да упражните правото си на отказ, трябва да ни информирате с еднозначна декларация относно решението си да анулирате договора (напр. с писмо, изпратено по пощата, факс или имейл). За целта може да използвате формуляра-образец за отказ, без това да е задължително.

Отказа си може да изпратите на адрес: Autodoc GmbH, Josef-Orlopp-Straße 55, 10365 Берлин, Германия, по факс: +49 30 208 478 250 или на имейл: [email protected]

За спазване на срока е достатъчно да изпратите уведомлението за упражняване на правото на отказ преди срокът да е изтекъл.

Последици от отказа

В случай че анулирате договора, ние се задължаваме да възстановим незабавно или най-късно в срок от 14 дни от датата, на която отказът Ви е постъпил при нас, всички суми, които сме получили от Вас, включително и тези за транспорт, с изключение на допълнителните разходи, в случай че сте избрали друг начин от предложения от нас най-рентабилен начин на стандартна доставка. За това възстановяване използваме същото платежно средство, което Вие сте използвали при първоначалната трансакция, освен ако изрично е договорено друго. Изключено е да Ви се начислят разноски за възстановяването на сумите.

За стоки, които могат да бъдат нормално изпратени с пощата важи следното:

Ние можем да откажем да извършим възстановяване на сумите до обратното получаване на стоката от нас или до представяне от Вас на доказателство, че сте изпратили стоката, в зависимост от това, кое обстоятелство ще настъпи по-рано.

Вие сте длъжни да изпратите или предадете стоката незабавно, във всеки случай не по-късно от 14 дни, от датата, на която сте ни информирали за анулирането на договора на следния адрес: Autodoc GmbH (Retoure - Lager R) Rhinstraße 132, 12681 Berlin, Германия.

Срокът е спазен, когато стоката е изпратена преди изтичането на 14-дневния срок. Вие поемате непосредствените разноски по връщането на стоката.

За стоки, които не могат да бъдат нормално изпратени по пощата (напр. неподлежащи на пакетиране резервни части), важи следното:

Вие сте отговорни за евентуално намаляване на стойността само, когато обезценката на стоката не е в резултат на извършване на необходими манипулации с цел да се провери състоянието, свойствата и начина на функционирането й.

– Край на указанията за отказ –

Образец за отказ

(В случай че желаете да анулирате договора, моля, попълнете този формуляр и го изпратете обратно.)

- До: Autodoc GmbH, Josef-Orlopp-Straße 55, 10365 Берлин, Германия, Факс: +49 30 208 478 250, имейл: [email protected]
- С настоящето се отказвам/е (от сключения от мен/нас договор за закупуване на следните стоки (*)/ползването на следните услуги (*)
- поръчани на (*)/ получени на (*)
- име на потребителя/ите
- адрес на потребителя/ите
- подпис на потребителя/ите (само при уведомление на хартиен носител)
- дата
________
(*) ненужното се зачерква

Изключения от правото на отказ

Налице са законни изключения от правото на отказ (§ 312ж ГПК), при които ние си запазваме правото да се позовем на следните разпоредби: правото на анулиране на договор не съществува за доставката на стока, която не е предварително произведена, произведена е въз основа главно на личен избор или решение на потребителя, или която еднозначно е персонализирана за потребителя.

Правото на отказ не съществува за стоки, които, поради тяхното естество, след доставката им са се смесили с други елементи, от които не могат да бъдат отделени.
Моля, обърнете внимание че в съответствие с § 357, ал. 7, Nr. 1 ГПК Вие поемате разноските за обезценяване на стоката, когато то не е следствие от проверката, т. е. обезценката на стоката не е в резултат на извършване на необходими манипулации с цел да се провери състоянието, свойствата и начина на функционирането й. Юрисдикцията се е произнесла, че и монтажът на части за МПС „не е необходим“.

3. Стойност на доставката на стоките и изпращане

Стойност на доставката на територията на България

Стандартната цена на доставката на територията на България съставлява 20,00 лв. при стойност на поръчката до 370,00 лв.. При стойност на поръчката над 370,00 лв. доставката е безплатна (с изключение на доставката на поръчка в други държави и доставката на специални и едрогабаритни товари).


При плащане на поръчката с такива методи като PayPal или кредитна карта не се начисляват никакви допълнителни такси.

Стойност на доставката извън пределите на България

Посочените цени за доставка до посочените по-долу държави са в сила независимо от стойността на поръчката и съответно подлежат на заплащане винаги.

20,00 лв. за България

Допълнителни такси за доставка на едрогабаритни товари

Към едрогабаритните товари спадат следните стоки: акумулатор/акумулаторна батерия, катализатор, колектор, заглушител, спортни ауспуси, резервоар за гориво, праг, крило, спойлери, Теглич (кука), преден обтекател, капака на двигателя, изолацията на отделението на двигателя и бронята.


Доставка на едрогабаритни стоки на територията на България не се извършва.


Доставка на едрогабаритни стоки на теригорията на Германия:
- при доставка на такива стоки като колектор, катализатор и спортен ауспух допълнителната такса за доставката на едрогабаритни стоки съставлява - 10,16 лв.;
- при доставка на такива стоки като акумулатор/акумулаторна батерия, крило, резервоар за гориво, праг, спойлер и броня допълнителната такса за доставката на едрогабаритни стоки съставлява - 20,32 лв.;
- при доставка на такива стоки като предния обтекател,теглича (куката),капака на двигателното отделение, капака на двигателя и изолацията на двигателното отделение допълнителната такса за доставката на едрогабаритни стоки съставлява - 30,49 лв..


Размер на допълнителната такса за доставка на едрогабаритни товари до други държави:
Австрия: 54,77 лв.
Белгия: 54,77 лв.
Дания: 75,10 лв.
Италия: 95,42 лв.
Люксембург: 54,77 лв.
Словакия: 62,90 лв.
Франция: 75,10 лв.
Холандия: 54,77 лв.
Чехия: 42,58 лв.
Швейцария: 54,77 лв.
Швеция: 95,42 лв.

Внимание!

Доставка на едрогабаритни стоки до държави, които не са посочени по-горе, не се извършва. Таксата за доставка на едрогабаритни стоки се начислява на всеки артикул от поръчката.


Всички горепосочени цени включват данък добавена стойност в размер на 20.00%.

Опцията "Защитена Поръчка":


За да използвате допълнителна опция "Защитена Поръчка" Вий можете да удължите възможноста на традиционто право за да отмените поръчката. При внесена малка сметка 5,99 лв. /поръчка ние предлагаме на вас по време на първите 100 дена пълно връщане и бесплатна обратно испращане на поръчката без объяснение по какви причини. Тази Опция вие можете да закажете в последнета точка където правите поръчка натиснете "Потвърди". Само при условие че продукцията се намира в оригинално състояние, и тя не е повредена и не монтирона. Моля обръщайте внимание че правото за да отмените поръчката не се замяна с тази опция.


За да върнете продукта използвайки опцията „Защитена Поръчка“, моля направете следното:

- Моля направете заявка за връщане на продукта в личния си акаунт в EUavtochasti.bg или се свържете с обслужване на клиенти преди това.

- Изпратете ни резервната част в оригиналният пакет заедно с фактурата;

- Pезервната част трябва да е неизползвана, неповредена и да не е монтирана.


Опцията Безопасна поръчка важи само за едно връщане на поръчка.


Когато получим резервната част обратно от вас, ние ще я прегледаме. Aко частта покрива горе-споменатите критерии, ние ще я сменим с друга или ще ви върнем парите - което предпочитате.


Условията на Безопасна поръчка не важат за едрогабаритни артикули, стари обменни авто части и гуми. Допълнително, условията на Безопасна поръчка не важат за продукти от поръчките ви, за които тази опция не е била активирана.


Важна забележка:

Safe Order не важи за голямогабаритни стоки и гуми.

4. Условия за плащане

Кредитна карта:

След като изберете плащане на поръчката с кредитна карта и натиснете бутон купи, ще бъдете пренасочени към защитена страница, където ще трябва да въведете данните за кредитната карта и да потвърдите плащането. Приспадането на паричните средства от кредитната карта се извършва след потвърждаване на плащането.

PayPal:

След като изберете плащане на поръчката чрез платежната система PayPal и натиснете бутон купи, ще бъдете пренасочени към защитена страница, където ще трябва да въведете потребителското име и паролата за Вашия акаунт в PayPal и да потвърдите плащането. Няма допълнителни такси за превода на парични средства.

5. Право на собственост

В съответствие с действащто законодателство стоките представляват наша собственост до момента на пълното им плащане.

6. Гаранция

Гаранционният срок на стоките съставлява 2 години, считано от момента на предаването на стоките. Стоките, които имат повреди в резултат на естественото им износване, непрвилно използване или отсъствие/неправилно обслужване, не подлежат на гаранционно обслужване. Гаранцията не се разпростира при наличие на дефекти и/или повреди, възникнали в резултат на ненадлежащо и/или погрешно използване/монтаж, неспазване на инструкциите за експлоатаия, неправилна и/или небрежна поддръжка. Стоките не подлежат на гаранция и в случай на самостоятелно осъществяване на вмешателство в работата и/или ремонта на стоката или на вмешателство на други лица, които не са авторизирани от нас, в резултат на което дефектът и/или повредата се е увелиила. При настъпването на гаранционен случай имате право да предявите претенция за отстраняване на дефектите или доставка на стоки без недостатъци (отстраняване на неизправностите). В случай, че избраният начин на отстраняване на неизправностите е свързан с прекомерно високи разходи, удовлетворяването на претенцията се ограничава с оставащия тип отстранявене на неизправностите.


В рамките на доставката на стока без дефекти замяната се осъществява с по-качествена продукция с определените по-рано характеристии при условие, че това е разумно.


Последващите права, в частност за разтрогване на договора за покупко-продажба или за намаляване на цената са възможни само след изтичане на съответния срок за отстраняване на неизправностите или след два неуспешни опита за отстраняване на дефектите. В случай, че е налична специална гаранция от производителя, заедно с гаранцията от нашата компания, това е посочено в описанието на продукта. Тази гаранция е валидна само за съответния продукт.

7. Положение за отговорността

В съответствие с действащото законодателство върху договорните отношения между нашата компания и потребителя се разпространяват законовите положения за отговорността.

8. Положение за утилизация / утилизация на акумулатори

Нашата компания е включена в повсеместната система за утилизация. При запитване от Вас ние ще Ви информираме за съответните пунктове за събиране (центрове за приемане и преработка на отпадъците), които се намират в непосредствена близост до Вашето местоживеене, където в съответствие с реда за опаковане, се осъществява безплатна утилизация на отпадъците.


Акумулаторите съдържат скъпоструващи метали, които са вредни за околната среда, но могат да бъдат преработени. Използваните акумулатори трябва да се утилизират отделно от останалите битови отпадъци. В съответствие с действащото законодателство, компаниите, които се занимават с продажбата на акумулатори, са длъжни да приемат обратно използваните акумулатори, а потребителите на свой ред са длъжни да донесат използваните акумулатори до съответния пункт за събиране.


garbage

Акумулаторите, за които е необходима съответната утилизация, са маркирани със специален знак във вид на задраскан контейнер за смет на колела. Непосредствено под изображението на контейнера са описани съдържащите се знаци на замърсяващите вещества:
- Pb - олово, при съдържание, надвишаващо 0,004 процента олово;
- Cd - кадмий, при съдържание, надвишаващо 0,002 процента кадмий;
- Hg - живак, при съдържание, надвишаващо 0,0005 процента живак.


Можете самостоятелно да ни изпратите обратно купените от нас акумулатори за надлежащата им утилизация. Моля, изпратете предплатена пратка с отметка "Утилизация на акумулатор" на адрес: Wemax Group GmbH & Co.KG, Französische Straße 12, 10117 Берлин.

Внимание!

Забранена е утилизацията на електроуреди и електроника заедно с битови отпадъци. Потребителите могат да предадат старите си електроуреди в съответния пункт за събиране (център за приемане и преработка на отпадъци).

9. Приемане на масла от двигатели с вътрешно горене и трансмисионни масла

В съответствие с нашите законови задължения, ние приемаме отработени масла от двигатели с вътрешно горене и трансмисии, при това следва да обърнете внимание, че ние приемаме отработени масла, а също така маслени филтри и възникналите при смяната на маслото маслени отпадъци във всякакви размери еднократно на долупосочения юридически адрес.


Ние се ангажираме само с разходите за утилизация на горепосочените продукти, при това всички разходи, възникнали при транспортирането им до нашия пункт за събиране, са за сметка на потребителя. Освен това, моля, информирайте се за възможните специфични условия в конкретния случай, свързани с пощенското изпращане съгласно положението за превозване на опасни товари.

Адрес:

Wemax Group GmbH & Co.KG
Französische Straße 12
10117 Berlin


Търговски регистър: HRA 46262 B, Съд първа инстанция Берлин-Шарлотенбург
ЕИК (Единен идентификационен код на данъкоплатеца): DE281524971


E-mail: [email protected]
Web: www.euavtochasti.bg


Тел.: +35929060634

Берлин, юни 2016